Onze aanpak

Pasmaninfra

Horizontale boringen

Persluchtbodemraketten (of grondraketten) kunnen gebruikt worden voor het leggen van kabels of het invoeren van buizen.

Deze methode wordt vaak gebruikt voor onderdoorgangen onder een weg door of bij het maken van huisaansluitingen.

Bij het invoeren van een stalen buis wordt er een conische kegel tussen de grondraket en de buis geplaatst. De buis wordt als het ware door de grond geperst door er met de perslucht bodemraket tegenaan te rammen. Later wordt de grond die nog in de buis aanwezig is d.m.v. luchtdruk weggeblazen.

Bij de raketboring wordt een relatief korte (stalen) buis horizontaal door de grond geslagen. Een raketboring is vrijwel niet te sturen en dient dus relatief kort te zijn.

Computergestuurde kabeltreklier

Deze lier is veel gevraagd of vereist bij het trekken van energiekabels door de opdrachtgevers.

Onze lier heeft een meetcomputer. Deze registreert de lengte van de getrokken kabel, de benodigde tijdsduur en de trekkracht die is gebruikt tijdens het traject. Na afloop print de computer een controlestrook uit waarop het hele traject beschreven staat.

Bij het trekken van kabels of buizen in de grond, gaat men eerst de kabel van de lier afrollen omheen alle bestaande kruisende kabels en of buizen, doorheen gestuurde boringen, naar de haspelwagen. Daarna gaat men de kabel of buis bevestigen aan de trekkabel. Goed nakijken dat bij het onder spanning zetten van de trekkabel alle geleidingsrollen hun werk kunnen verrichten. De kabel of buis kan dan onder een bepaalde vooraf instelbare trekkracht ingetrokken worden. Daarna geeft de treklier een afdruk van de gebruikte trekkracht, de treklengte en de maximum behaalde snelheid.

De kabel wordt door 2 hydrostatische motoren door de dubbele kaapstander geleid , en daarna door een vork, die de kabel uitlijnt op de trommel. De trommel wordt met een gelijkaardige hydraulische motor aangedreven. Door de hydrostatische werking verkrijgt men de juiste balans tussen kracht en snelheid. De trommel moet nog maar 3% van de trekkracht verwerken, zodanig dat de kabel onder lichte spanning op de trommel gebracht wordt. Standaard is de lier voorzien van een printer die permanent de trekkracht, de ingetrokken meters en de treksnelheid weergeeft. Deze parameters kunnen door uzelf begrenst worden, de lier zal dan stoppen met trekken. Na de trekking wordt een print-out gemaakt.

Bij trekking van hoogspanningskabels ( vanaf 150 kV) gaat men door middel van een Bagela kabeltreklier model RKW en een aantal kabelduwers Bagela BKS 800 en een hydraulisch aangedreven haspelwagen een volledige synchronische trekking kunnen verrichten. De treklier wordt vooraf ingesteld en wordt bediend vanaf de centrale elektrische bedieningkast die zich in het midden van het traject bevindt ( minimaal 250m van de lier) .Bij het sturen van de centrale bediening gaat men op de elektrische kabel een duwkracht van 800 daN per kabelduwer uitoefenen en gaat men tegelijkertijd de kabel van de RKW lier intrekken. Door de op voorhand instelbare voorspanning die op deze lieren aanwezig zijn kan men achteruit gaan met de trekkabel onder spanning.

Grondradar (DigAssist)

De grondradar is in staat om kabels en leidingen tot twee meter diep op te sporen en de diepte hiervan te bepalen.

Werking van het systeem
Het systeem is gebaseerd op Grondradar en Tracer. Via een zendantenne worden elektromagnetische golven in de grond gestuurd. Doordat kabels en leidingen en andere elektrische eigenschappen hebben dan de bodem, ontvangt de radar ter hoogte van de leidingstrook een sterker signaal. Dit signaal wordt sterker wanneer de as van de leiding wordt bereikt.

Het is een hulpmiddel dat tijdens het meten kabels, leidingen en andere obstakels in de grond aangeeft en hoe diep deze zich bevinden. Met deze grondradar kunnen ook niet-metalen leidingen zoals PVC, tyleen, asbest-cement, glasvezel en beton worden gedetecteerd. De gevonden leidingen worden direct met markeringsverf gemarkeerd. Dankzij deze techniek hoeven leidingen dus niet stroomvoerend te zijn. De veelal toegepaste glasvezelkabels kunnen nu worden opgespoord.

Eén van onze medewerkers is dagelijks voor ons bedrijf met de grondradar op pad geweest en heeft zich getraind om de juiste gegevens door te kunnen geven.

Na deze proefperiode trekken wij de conclusie dat het een waardevolle aanvulling voor ons bedrijf is. Ook voor uw bedrijf zal de grondradar een positieve bijdrage leveren en wij willen u hierbij graag van dienst zijn.

Verkeersafzettingrekken

Abel Pasman Infra heeft voor iedere ploeg een verkeersafzetrek. Deze worden op de locatie gebracht en wanneer de afzetting (nog) niet gebruikt wordt kan deze afgesloten worden. Hierdoor is het overzicht op vernieling e diefstal per project zichtbaar. Dit omdat in ieder rek hetzelfde aantal aan afzettingen behoort te zitten.
Mocht u geïnteresseerd zijn sturen wij u een uitgebreidere informatie toe over werkwijze, beperkingen en kosten.

Vanzelfsprekend kunt u ook contact met ons opnemen.

Certificering

Pasmaninfra
Pasmaninfra_embleem ISO 9001:2008
Ons bedrijf is ISO gecertificeerd
vanaf September 2013.
Pasmaninfra_embleem VCA Versie 2008/5.1.
Ons bedrijf is VCA* gecertificeerd vanaf april 2000.
Laatste Nieuws

Pasmaninfra_bar
 


Horizontaleboringen.nl

Lees hier alles over de mogelijkheden met betrekking tot het uitvoeren van horizontale boringen.

Zuiderzeestraatweg 23 | 3882 NC Putten | 0341 - 431 320 | 06 - 55 39 66 63 | info@abelpasman.nl